Blizzard annuleert Overwatch lanceer-party in New York

Blizzard annuleert Overwatch lanceer-party in New York

Om te vieren dat de Switch-versie van Overwatch vandaag is uitgebracht, had Blizzard een grote releaseparty georganiseerd. Dit evenement moet echter worden afgelast als gevolg van alle Hong-Kong-commotie en de reactie van Blizzard.

Dit heeft Nintendo in een Tweet aangekondigd. Het nieuws komt voor velen niet als een verrassing. Er is simpelweg te veel ophef ontstaan over de situatie en wanneer het evenement wel door was gegaan, was er waarschijnlijk weinig aandacht voor de game zelf geweest. Door het evenement definitief niet door te laten gaan, worden Overwatch-stemacteurs en medewerkers van Nintendo in bescherming genomen. Deze mensen hebben uiteraard niks te maken met het besluit van Blizzard, maar het is onvermijdelijk dat mensen alsnog met een hoop negativiteit in aanraking komen.

Blitzchung’ Ng Wai, een professionele Hearthstone-speler, eindigde een stream met de uitspraak “Bevrijd Hong Kong! Revolutie van onze tijd!” Blizzard heeft daarna besloten dat dit ingaat tegen hun regels en schorst Blitzchung. Ook betaalde Blizzard geen prijzengeld of deelnamebonus aan aan Blitzchung. Deze reactie van Blizzard is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten en dit leverde de ontwikkelaar een hoop kritiek op. Inmiddels heeft Blizzard aangegeven het prijzengeld alsnog te bepalen en de schorsing te halveren naar zes maanden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ben benieuwd wat er met Blizzcon gaat gebeuren wat over een maandje plaatsvindt.

0
test

Denk dat er buiten een paar protesten zijn en dat wanneer je stiekem binnen iets doet, je vrij snel buiten staat

0

@HunterSeeker Denk niet dat je er snel uitgegooid wordt als je met een Free Hong Kong shirt rond loopt. Dit is nl. wel Amerika waar aanklagen een nationale hobby is. Reken maar dat mensen dan Blizzard gaan aanklagen (geen idee of dat lukt met succes). De bezoekers hoeven nl. in tegenstelling tot Blitchzung aan allemaal voorwaarden te voldoen, Heb zelf ff snel de regels doorgelezen (https://blizzcon.com/en-us/event-info/attendees/rules) maar ik zie zo snel niets waar staat dat je Hong Kong niet mag noemen (zou ook de vrijheid van meningsuiting beperken).

0

Aanbevolen voor jou