Bitcoin niet meer te gebruiken voor Steam-aankopen | Gamer.nl

Bitcoin niet meer te gebruiken voor Steam-aankopen | Gamer.nl

Valve heeft ervoor gekozen om Bitcoin-betalingen niet meer te ondersteunen voor hun pc-platform Steam.

De cryptomunt Bitcoin is de laatste tijd flink in waarde gestegen. Zo ging de waarde van een enkele munt kort geleden over de 12.000 dollar (10185 euro). In april, toen Valve ervoor koos om Bitcoin als betaalmiddel beschikbaar te stellen op Steam, was de Bitcoin nog ongeveer 450 dollar waard.

De waarde van de munt verandert zo snel, dat Valve er nu voor gekozen heeft Bitcoin te laten vallen als betaalmiddel: "Omdat de betaling via een derde partij (Bitpay) gaat, kost het ontzettend veel geld wanneer games betaald worden met Bitcoin."

De uitgever geeft ook aan in een bericht op Steam dat de Bitcoin voor veel ongemak zorgt bij de klant. Zo kan de waarde van de Bitcoin al significant veranderd zijn tu en de tijd waarop een betaling van start gaat en wanneer deze is afgerond. Dit komt met veel gedoe over terugbetalingen: "De waarde van de Bitcoin is zo vluchtig dat de munt onhoudbaar is geworden als betaalmiddel op Steam. Het zou kunnen dat we de munt later weer een kans geven, als de omstandigheden daarvoor gunstig zijn."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou