'Bioware's Anthem uitgesteld naar 2019' | Gamer.nl

'Bioware's Anthem uitgesteld naar 2019' | Gamer.nl

Bioware's Anthem zou zijn uitgesteld naar volgend jaar. Dat melden bronnen van Kotaku.

De bronnen van de website melden dat de oorspronkelijk aangegeven release in de herfst van 2018 "nooit realistisch" was. EA gaf in hun financiële rapportages altijd aan dat de game in het fiscale jaar van 2019 uit zou komen, waar begin 2019 ook nog onder valt. Kotaku meldt daarbij dat het onwaarschijnlijk is dat de game na maart 2019 uitkomt, wat nog in het beloofde fiscale jaar van 2019 zou vallen.


Volgens diverse bronnen die bekend zijn met de game van Bioware zou het uitstel aan problemen met de Frostbite-engine kunnen liggen. Deze engine zou ook al roet in het eten hebben gegooid gedurende de ontwikkeling van Ma Effect: Andromeda. Diverse leden van andere teams binnen Bioware zouden inmiddels meehelpen aan Anthem om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen en dit zou hebben geholpen.

Bioware zou daarnaast ook de druk voelen nadat Andromeda met gemengde kritiek werd ontvangen. Tot slot zou de ontwikkelaar ook overwegen om te stoppen met de ondersteuning van de mmo Star Wars: The Old Republic. Er zou nog maar een klein team aan het spel werken en de toekomst is onduidelijk.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou