BioShock-maker werkt aan interactieve film van The Twilight Zone | Gamer.nl

BioShock-maker werkt aan interactieve film van The Twilight Zone | Gamer.nl

Ken Levine, de maker van de BioShock-games, werkt aan een interactieve live-action film gebaseerd op televisieserie The Twilight Zone uit 1959.

Tegenover Wired vertelt Levine dat hij het project gaat schrijven en regi eren. De film wordt interactief door middel van verschillende gameplayelementen. Zo kunnen kijkers bepalen wat de personages in de film moeten doen, wat invloed heeft op het verloop van het verhaal.

Volgens Levine is het duidelijk dat hij opgroeide met The Twilight Zone door zijn eerdere games te spelen. “De serie bevat morele kwesties, fabels en vaak gaat het om een personage die iets meemaakt dat centraal staat voor hun leven, maar ook spreekt tot de menselijke conditie.”

Het project wordt in samenwerking met mediabedrijf Interlude ontwikkeld. Onder anderen Sam Barlow, bekend van Her Story, en voormalige hoofd van Xbox Entertainment Studios Nancy Tellem zijn werkzaam bij Interlude en hebben al eerder ervaring gedaan met interactieve projecten.

Levine blijft werkzaam bij Take-Two en werkt hiernaast aan dit project. Het project staat nog in de kinderschoenen en het is nog onduidelijk wanneer deze mengeling van games en films het daglicht gaat zien.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou