Blizzard kondigt daarbij aan dat er een nieuw systeem uitkomt voor World of Warcraft. Het systeem zal de naam WoW Token gaan dragen. Met dit systeem is het voor spelers mogelijk om speeltijd te kopen met in-game goud. Het werkt als volgt, spelers kunnen een WoW token kopen (met echt geld) in de in-game winkel. Deze token kan vervolgens in het veiling huis worden ingewisseld voor 30 dagen game tijd. Een token kan ook worden ingewisseld voor goud.

Het nieuwe systeem wordt ingezet om handelen in goud op de zwarte markt stop te zetten. Spelers worden namelijk vaak opgelicht. Met dit nieuwe systeem weten spelers zeker dat ze waar voor hun goud krijgen. Voor spelers met veel extra goud is er nu ook de mogelijkheid het abonnement op Wow te verlengen zonder hiervoor echt te betalen. Spelers kunnen helaas niet zelf bepalen hoeveel goud ze voor de tokens vragen. Deze prijzen zijn vastgezeten in een formule die Blizzard met het oog op vraag en aanbod heeft vastgesteld. Ook word er gekeken naar regionale economische factoren.

Het nieuwe systeem wordt wereldwijd doorgevoerd in de eerstvolgende patch. Wanneer dit precies zal zijn is nog niet bekend.