Bijna 6 miljoen PS4's verkocht tijdens de feestdagen | Gamer.nl

Bijna 6 miljoen PS4's verkocht tijdens de feestdagen | Gamer.nl

Er zijn wereldwijd tijdens de feestdagen in 2017 ongeveer 5,9 miljoen PS4's verkocht.

Sony Interactive Entertainment maakte vandaag zelf de verkoopcijfers van de feestdagen in 2017 bekend. De gegevens zijn in Azië en Europa tu en 20 november en 31 december verzameld. In Noord-Amerika en Latijns-Amerika worden de dagen van 19 november tot 30 december onder de feestdagen gerekend. Hieruit blijkt dat wereldwijd bijna 6 miljoen PS4-consoles verkocht zijn.

Op 31 december 2017 werd de mijlpaal van 73,6 miljoen exemplaren bereikt. Dit betekent dat 8% van het totaal aantal verkochte PS4-apparaten vorig jaar in deze periode verkocht zijn.

In dezelfde periode zijn meer dan 55,9 miljoen PS4-games over de toonbank gegaan in zowel digitale als fysieke vorm. Dat is 8,7% van alle verkochte PS4-games (645 miljoen games).

"Dankzij de wereldwijde steun van onze fans kunnen we nu deze fantastische verkoopcijfers bekendmaken, vertelt CEO van SIE John Kodera. "In December 2017 zijn verkooprecords verbroken. Samen met 31,5 miljoen PS Plus-gebruikers wil ik graag onze community en partners bedanken, die geholpen hebben om deze fenomenale cijfers te bewerkstelligen."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou