ZeroCool en Dark Dante waren beide zo aardig om ons de laatste ontwikkelingen omtrend de Bid for Power mod voor Quake 3 toe te sturen. Er is zowel goed als slecht nieuws te melden. Het project gaat wel door, maar niet met Dragonball Z karakters. Deze worden vervangen voor karakters met dezelfde anime feel.

Infogrames, die de rechten voor DBZ games in handen heeft, wilde wel met het Bid for Power team praten. Infogrames wilde dat het team een java versie van de total conversion op een andere engine ging maken, zodat deze op de website van het Infogrames spel zou kunnen verschijnen. Maar daar hadden ze geen trek in bij het BFP team.

Vandaar dus dat voor eerder genoemde oplossing is gekozen. Ook met Funimation is men in onderhandeling geweest, maar daar is helaas niet veel uitgekomen:We began dealing with Funimation directly in April when they asked us to send videos of gameplay to them so that they could have TOEI Japan review it. We sent the videos and heard nothing until we emailed them in July asking that we be allowed to release in August, since no objections had be made from TOEI Japan that we knew of. We were then sent another Cease and Desist order by way of Funimation. Of het nog steeds een succes zal worden is nog even afwachten, maar gelukkig hebben ze de bekendheid al verworven.