Beyond Good and Evil 2 wordt mogelijk exclusief voor NX | Gamer.nl

Beyond Good and Evil 2 wordt mogelijk exclusief voor NX | Gamer.nl

Volgens twee verschillende bronnen wordt Beyond Good & Evil 2 exclusief uitgebracht voor de aankomende NX-console van Nintendo. Dit wordt geclaimd door Destructoid.

De geruchten wijzen op een deal vergelijkbaar met die van Bayonetta 2. In dit geval financiert Nintendo de ontwikkeling van de titel bij Ubisoft. In ruil hiervoor verschijnt het vervolg op Beyond Good & Evil exclusief voor de NX. Destructoid zegt dat beide bronnen melden dat Nintendo de game gaat financieren.

De werktitel is volgens de geruchten Beyond Good & Evil: The Prejudices of Philosophers, de naam van een hoofdstuk in de filosofische tekst van Friedrich Nietzsche genaamd Beyond Good & Evil.

Recentelijk verscheen bedenker Michel Ancel in een video met Double Fine's Tim Schafer om het origineel te spelen. In de vertelt hij dat Shigeru Miyamoto en Satoru Iwata van Nintendo niet bijzonder enthousiast waren om Beyond Good & Evil exclusief voor GameCube uit te geven.

Beyond Good & Evil 2 is al erg lang in ontwikkeling. In 2008 werd de game voor het eerst aangekondigd via een trailer. Sindsdien zijn er geen officiële uitspraken gedaan door Ubisoft over het vervolg. De originele Beyond Good & Evil kwam in 2003 uit voor PlayStation 2, Xbox, GameCube en pc. Een HD-remake is beschikbaar op PlayStation 3 en Xbox 360. Deze laatste is speelbaar op Xbox One dankzij backwards compatibility.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou