Beyoncé Knowles aangeklaagd wegens geannuleerde game | Gamer.nl

Beyoncé Knowles aangeklaagd wegens geannuleerde game | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Gate Five had Beyoncé al bedongen dat zij een ruime vergoeding kreeg en hiervoor een contract had ondertekend. Toch kwam zij "op een belangrijk moment tijdens de ontwikkeling van het project met een exorbitante eis en wilde nieuwe vergoedingen". "Toen deze actie mislukte en de financier van het project begon te twijfelen, trok ze zich terug uit het project in strijd met de gemaakte afspraken."

Gate Five zegt dat de studio hierdoor is "vernietigd" en zeventig mensen werkloos raakten in de week voor Kerst. De studio geeft aan dat deze vernietiging erg snel is gegaan en binnen een maand tijd het project is stukgelopen. Gate Five zegt liever games te ontwikkelen dan te procederen, maar de ontwikkelaar wil de opgelopen schade op deze manier herstellen. Daarom eist het bedrijf 100 miljoen dollar aan misgelopen winsten en een verdere 6,7 miljoen dollar schadevergoeding aan verloren investeringen. Beyoncé heeft nog niet op de aantijgingen gereageerd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou