Soms zorgen spelontwikkelaars er collectief voor de gemiddelde gamer en gamejournalist flink in de war te brengen. Zo zorgen Kreed en Breed zo nu en dan voor enige verwarring, en ook het verschil tussen Sudden Strike en Blitzkrieg is aan de screenshots niet te zien. Maar met spellen die onder de naam Sabotage door het leven gaan wordt het nu allemaal wel heel verwarrend.

Tot voor kort had de Duitse uitgever CDV namelijk een futuristische shooter onder de naam Sabotage op haar releaselijst. Later werd dit veranderd in Sabotain en onlangs verdween het spel ineens van de radar. De officiële website was verdwenen en CDV's website wist niets meer over dit spel te vermelden. Afgelopen zaterdag verscheen er echter ineens een om te huilen zo slechte demoversie van een spel genaamd Sabotage ten tonele. Slechte graphics, geen gameplay: kortom, zo slecht dat we het zelfs onze bezoekers niet zouden gunnen. Het bleek hier om hetzelfde spel te handelen dat bij CDV op de releaselijsten stond, maar de screenshots stemden amper met elkaar overeen.

En toen kwam er ineens het nieuws van de WW2 shooter Sabotage 1943 binnen. Op de officiële website staat te lezen dat men vrijdag een tech-demo voltooid heeft. Is dit dan hetzelfde spel als de Sabotage van CDV? Maar dat was toch een futuristische shooter? De screenshots vertonen in de verste verte geen gelijkenis dus we gaan er maar van uit dat het hier om twee verschillende games gaat.

Tot zover de inleiding. Sabotage is een FPS game die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog en heeft zijn inspiratie vooral bij de Medal of Honor reeks gezocht. Er staat reeds een officiële website voor je klaar en ook PcGames heeft een aantal screenshots voor je klaar staan. Maar wat me nog steeds dwars zit is of er nu een connectie is tussen Sabotage en Sabotage. Is het puur toeval dat er van beide op dezelfde dag iets over een tech-demo te melden valt? Is het toeval dat ze beide uit Duitsland komen? En heeft de 3rd person vechtgame Sabotage die een paar jaar geleden gecancelled werd er iets mee van doen? So many questions, but who can supply the answer?