Nintendo had het Italiaanse PC Box voor de rechter gesleept omdat de retailer volgens Nintendo software verkoopt die in strijd is met de wet. Met deze software kan de beveiliging van Nintendo Wii- en Nintendo DS-apparaten omzeild worden, om zo bijvoorbeeld ook mp3's, video's en games die niet door Nintendo zijn goedgekeurd af te kunnen spelen.

Volgens Nintendo geeft de software gebruikers de mogelijkheid "illegaal gebruik te maken van videogames." PC Box is van mening dat Nintendo zulk gebruik van onafhankelijke software voorkomt door de restricties die het in zijn spelcomputers heeft ingebouwd.

Het Hof oordeelde afgelopen donderdag dat "de juridische bescherming alleen technologische maatregelen beschermt die bedoeld zijn ter preventie of eliminatie van ongeoorloofde zaken als reproductie, communicatie, publiekelijk aanbieden of distribueren". Omdat de media die afgespeeld kunnen worden met de software die PC Box verkoopt niet per definitie illegaal zijn, past die software volgens het Hof binnen de wet. Het Europese gerechtshof raadt wel aan om in acht te nemen in welke mate dergelijke software gebruikt wordt voor illegale activiteiten.

Nintendo blijft de uitspraak aanvechten en geeft in een statement aan dat het bij zijn standpunt blijft dat het commercieel verkopen van software die technologische restricties omzeilen inbreuk maakt op het auteursrecht. In een persbericht zegt het bedrijf er vertrouwen in te hebben dat het Italiaanse gerechtshof in zijn voordeel zal oordelen.