Bethesda: 'Wij bezitten rechten op Fallout, niet Interplay' | Gamer.nl

Bethesda: 'Wij bezitten rechten op Fallout, niet Interplay' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Eric Caen, oprichter van ontwikkelaar en uitgever Interplay, zei vorig jaar dat Bethesda in 2007, bij het overnemen van de Fallout-licentie, geen intere e heeft getoond in de rechten voor het maken van een MMO. Hines van Bethesda stelt nu dat er niets waar is van deze uitspraak. "Wij [Bethesda] hebben de rechten op Fallout, niet Interplay. Wij bezitten alle rechten, alle licenties zijn van ons."

Aan Eurogamer zegt oprichter Caen het volgende: "Wij hebben de IP van Fallout voor een bepaald bedrag aan Bethesda verkocht, onder de voorwaarde dat wij de MMO mochten doen. Als Bethesda niet toestaat dat wij die game ontwikkelen dan vervalt de verkoopdeal en mogen zij nog maar één Fallout-game maken voor de rechten weer in onze handen komen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou