Bethesda opent studio in Montreal | Gamer.nl

Bethesda opent studio in Montreal | Gamer.nl

swapitems="function (a,b){return this[a]=this.splice(b,1,this[a])[0],this}">Bethesda Game Studios opent een nieuwe studio in Montreal. Dit laat de studio zelf weten. De studio opent om de ontwikkeling van games op consoles, pc en mobiele platformen uit te breiden.</p>

Game director en executive producer Todd Howard vindt het fantastisch om vooruit te kunnen blikken en na te kunnen denken over de nieuwe games die zij gaan maken in Montreal. “We werken reeds een lange tijd samen met erg getalenteerde ontwikkelaars in Montreal, en denken dat de tijd rijp is om er een studio te openen”, zegt Howard.

Bethesda heeft veertig verschillende ontwikkelaars samengebracht die games voor zowel consoles als mobiele apparaten ontwikkelen. De studio wordt geleid door Yves Lachance, die de rol van studio director op zich neemt. “Onze samenwerking met Bethesda Game Studios is reeds een spannend en memorabel parcours gebleken”, zegt Lachance. “We vinden het geweldig om een studio in Montreal te vestigen en de traditie die de stad heeft met betrekking tot game-ontwikkeling in dienst te stellen van het soort games waarvoor Bethesda Game Studios bekend is.”

Bethesda is op dit moment op zoek naar werknemers in zowel Maryland als Montreal. De uitgever bracht op 10 november de game Fallout 4 uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Eerder dit jaar bracht het bedrijf zijn eerste mobiele game voor iOS en Android uit, Fallout Shelter. Bethesda is ook bekend van The Elder Scrolls: Oblivion, Fallout 3 en The Elder Scrolls V: Skyrim. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou