Bethesda is officieel onderdeel van Microsoft Xbox

Bethesda is officieel onderdeel van Microsoft Xbox

Bethesda en moederbedrijf ZeniMax Media zijn nu officieel onderdeel van Microsoft Xbox.

Dat heeft Xbox-hoofd Phil Spencer aangekondigd via een post op Xbox Wire. De afgelopen dagen kwam al naar buiten dat zowel de VS als Europa de vorig jaar aangekondigde aankoop van ZeniMax door Microsoft hebben goedgekeurd, maar nu is de overname dus officieel. Microsoft heeft 7,5 miljard dollar betaald voor ZeniMax.

In de post heet Spencer de werknemers van ZeniMax Media welkom, waaronder ontwikkelstudio's Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango GameWorks, Alpha Dog en Roundhouse Studios. Deze studio's zijn verantwoordelijk voor franchises als Fallout, Doom, The Elder Scrolls, Wolfenstein, Dishonored en Prey.

In het bericht geeft Spencer nog geen duidelijkheid over exclusiviteit van aankomende games. Wel hint hij er naar dat sommige games alleen op Xbox- en pc-systemen verschijnen: "Gamers moeten weten dat Xbox-consoles, pc en Game Pass de beste plekken zijn om nieuwe Bethesda-spellen te ervaren, waaronder een aantal nieuwe games in de toekomst die exclusief voor Xbox- en pc-spelers zijn." Ook laat hij weten dat er later deze week meer Bethesda-games naar Game Pass komen.

Ook Bethesda kondigde op Twitter aan dat de overname officieel is en plaatste daar een video bij, die hieronder te zien is.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dikke hoppaaa!!

0
test

Hij zei wel dat er een aantal bethasda games deze week op gamepass komen(natuurlijk geen nieuwe) zal dit het event zijn wat donderdag is. Gewoon deze games nu op gamepass, want stond ook dat ze er later dit jaar meer bekend maken.

0

Aanbevolen voor jou