'Bethesda-games zijn het beste of verschijnen eerst op Xbox-consoles'

'Bethesda-games zijn het beste of verschijnen eerst op Xbox-consoles'

Games van Bethesda moeten volgens Microsoft het beste op Xbox-consoles draaien, of eerst op Xbox-platforms verschijnen voordat ze op andere systemen uitkomen.

Dat meldt Tim Stuart, chief financial officer bij Xbox. "We zijn niet van plan om alle Bethesda-content van Sony- of Nintendo-systemen af te halen", zo meldde hij tijdens de Jefferies Interactive Entertainment-conferentie vorige week - uitgetypt door Seeking Alpha. "Maar we willen dat die content uiteindelijk als eerste of als beste op onze platforms beschikbaar komt. We willen dat Bethesda-content het beste op onze platforms draait."

Stuarts quote is opmerkelijk, omdat Xbox-hoofd Phil Spencer onlangs nog aangaf niets over exclusiviteit van games kon zeggen zolang de deal tussen Microsoft en Bethesda's moederbedrijf ZeniMax niet rond is. Die deal moet ergens in 2021 gesloten worden.

Het lijkt er dus op dat Bethesda-games niet geheel van andere systemen verdwijnen. Microsoft wil er echter wel voor zorgen dat sommige Bethesda-games tijdelijk exclusief op Xbox en pc beschikbaar zijn, of anders beter op die platforms draaien dan op concurrerende systemen.

Dat de spellen daarbij op dag één op Game Pass verschijnen, is volgens Stuart cruciaal. "Nogmaals, ik kondig niet aan dat we content van andere systemen afhalen. Maar ik vermoed dat we ons meer en meer gaan richten op een 'eerst of beter'-strategie op onze platforms."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wel begrijpelijk als je zo'n bedrijf koopt, maar toch wel jammer. Vond het toen met die Skyrim dlc al zo jammer dat het zo lang duurde voordat het op de ps3 kwam (wat volgens mij meer aan de ps3 lag). Zou wel balen zijn als je met een playstation veel langer zou moeten wachten op een Elder Scrolls 6 bijvoorbeeld.

0
test

@alex201 skyrim dlc had time ex deal met xbox zoals elke elder scrolls game wel een soort van deal had met xbox. Net zoals playstation dat nu met call of duty heeft sinds de ps4 tijd.

0

Ik ben dan benieuwd hoe we dat 'beter' moeten interpreteren. @alex201 Ben het ermee eens dat het soms jammer is, maar je ziet dat exclusiviteit er belangrijk blijft. Sony heeft met die strategie de vorige generatie gewonnen en dat ze het nu ook weer toepassen (wat natuurlijk heel logisch is). De tijdelijke of permanente exclusiviteit van bepaalde onderdelen van een game vind ik nog het meest irritant en treurig. In dit geval is het natuurlijk best een lastige beslissing om bv ES 6 exclusief te maken. Gok je erop dat je daardoor meer consoles gaat verkopen en de verkopen van de game op de PS5 misloopt of ga je voor de zekerheid en breng je de game op de concurrerende console op uit?

0

Aanbevolen voor jou