Bèta nieuwe gameservice OnLive van start | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"De bètafase is een mooie mijlpaal voor OnLive, welke velen jaren werk beloont", zegt Perlman. "We zijn erg benieuwd naar wat onze gebruikers ervan vinden."

OnLive maakt het mogelijk om spellen via een internetconnectie testreamen op televisie of PC. De spellen worden gehost op een serverergens in de wereld, waardoor alle rekenkracht die nodig is om het spelte draaien wordt uitbesteed. Gamers zouden daardoor nooit meer een nieuwe PC of spelcomputer hoeven kopen om de nieuwste games te kunnen spelen.

Volgens Perlman is het een grote uitdaging om van de OnLive-technologie een snel reagerende spelervaring van hoge kwaliteit te maken, die zal werken op verschillende internetsnelheden, locaties, PC- en Mac-configuraties en met verschillende weergaveapparaten. "Onze focus van de OnLive-bèta is het testen van zoveel mogelijk verschillende situaties als we kunnen", aldus Perlman.

MicroConsole

Om OnLive straks te kunnen gebruiken moeten gebruikers een abonnement nemen en een kleine plugin downloaden voor PC. Om direct op een televisie te kunnen spelen is een zogenaamde MicroConsole nodig.

De bèta die nu is gestart is vooralsnog alleen toegankelijk voor PC-gebruikers in de Verenigde Staten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou