Belgen mogen per december geen games meer huren | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Videotheken en gamewinkels in België mogen per 1 december aanstaande geen games meer verhuren aan hun klanten. De game-industrie is al langere tijd niet blij met gameverhuur, omdat het inkomensderving zou veroorzaken. Bij ons zuiderburen was het verhuren van games eigenlijk altijd al tegen de wet, maar tot nu toe was er sprake van een gedoogbeleid.

Omdat het gedogen van gameverhuur de industrie zo'n doorn in het oog is, heeft de Belgian Entertainment A ociation (BEA) al een paar maanden een plan in werking gesteld om het verhuren van games  geleidelijk helemaal te verbieden.

Per 1 juni jongstleden mochten videotheken en game peciaalzaken met gameverhuur al geen nieuwe titels meer aan hun verhuura ortiment toevoegen. Vanaf 1 december aanstaande mogen er helemaal geen games meer worden verhuurd.

Winkels als GameMania betreuren het initiatief ten zeerste, want volgens een woordvoerder van de grote winkelketen beslaat de verhuur zo'n 10 procent van de omzet. Vooralsnog weten we nog niets van een eventueel verbod op gameverhuur in Nederland.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou