Van den Bosch verbaast zich erover hoe slecht erotische games tot nu toe zijn geweest. Volgens hem is het belangrijk voor spelers om een band op te bouwen met de personages in zulke spellen. Hij vergelijkt het met de sciencefictionserie Mass Effect. "De impliciete seksscènes in Mass Effect zijn veel erotischer dan de expliciete in bestaande pornografische games. Dat komt doordat je om de personages geeft."

Wicked Paradise moet zo realistisch mogelijke animaties kennen, aldus van den Bosch. Hiervoor wordt motion capturing ingezet.  "Als je echt een erotische sfeer in een game wil creëren, dan moet je de uncanny valley overtuigend zien te overbruggen." Wicked Paradise bevindt zich nog in een vroeg stadium van ontwikkeling, maar moet gelijk met de consumentenversie van de Oculus Rift beschikbaar zijn.

De lancering daarvan staat gepland voor 2014. Wanneer Wicked Paradise uitkomt, betreft het enkel de eerste episode. Deze richt zich op de seksuele voorkeur van een heteroseksuele man. Later zouden ook episodes moeten volgen voor vrouwen en homoseksuelen.