Beleggingsfonds GameOn mogelijk zonder hulp van overheid verder | Gamer.nl

Beleggingsfonds GameOn mogelijk zonder hulp van overheid verder | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

GameOn werd in 2014 opgericht als publiek-privaat initiatief. De afspraak was dat de overheid en investeerders elk 5 miljoen euro in het beleggingsfonds zouden steken om startups binnen de Nederlandse game-industrie te helpen.

Te Brake meldt nu aan NOS dat het moeilijk is om de beloofde 5 miljoen euro te ontvangen. "We hebben veel met de overheid gesproken, maar het ging te veel tijd kosten. "Het werd bijna een dagtaak om de financiering aan te vragen en dan was er nog geen zekerheid dat we het geld kregen. Het is überhaupt de vraag of de overheid de tech-sector begrijpt. Ze willen een tienjarenplan. Binnen de tech-scene faal je heel snel of je rolt door en je verkoopt je bedrijf. Een tienjarenplan is meer iets voor een bedrijf als Philips." Volgens NOS denken de initiatiefnemers er nu over om zonder de hulp van de Nederlandse overheid verder te gaan. 

Het ministerie van Economische Zaken meldt dat GameOn nog altijd een aanvraag kan indienen en dat deze tot op heden niet is ontvangen. Investeerders zouden bij hun aanvraag worden begeleid. In de afgelopen twee jaar is er volgens het ministerie in acht fondsen voor 34 miljoen euro geïnvesteerd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou