Beelden verschenen van nooit uitgebrachte Witcher-game | Gamer.nl

Beelden verschenen van nooit uitgebrachte Witcher-game | Gamer.nl

Er zijn beelden vrijgegeven van een Witcher-game die nooit is uitgebracht.

Het spel werd in 1997 ontwikkeld door een Pools team genaamd Metropolis Software, onder leiding van Adrian Chmielarz, die ook wel bekendstaat voor zijn betrokkenheid met Bulletstorm en The Vanashing of Ethan Carter. Nog ooit eerder zijn beelden van deze game getoond, die tien jaar voor de eerste Witcher-game van CD Projekt Red werd gemaakt.

Eerder had de ontwikkelaar aangegeven dat alle data van de niet verschenen game verloren was. Nu zijn echter voor het eerst beelden te zien van The Witcher (1997). Het spel zou een actieavonturengame zijn met in een volwa en setting. Dit lijkt niet bijzonder, maar volwa en onderwerpen, zoals seks en racisme, waren in die tijd niet gebruikelijk in games.

Chmielarz vertelt: "Het klinkt nu cliché en grappig, maar in 1997 was het niet vanzelfsprekend. Dingen als morele keuzes en duistere verhaalvertellingen waren niet zo gangbaar in die tijd. Dat was echter wel het doel, aangezien de kwaliteit van het bronmateriaal (de boekenserie) ons zo inspireerde."

De Witcher-game is zo ver ontwikkeld dat het eerste hoofdstuk speelbaar is. Er was zelfs als een publisher, TopWare, geregeld om het spel te distribueren.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou