Bedrijf werkt met Valve aan draadloze HTC Vive-technologie | Gamer.nl

Bedrijf werkt met Valve aan draadloze HTC Vive-technologie | Gamer.nl

Een Bulgaars bedrijf genaamd Quark VR werkt aan een manier om de virtualrealitybril HTC Vive draadloos te maken. Het bedrijf wil de techniek deze herfst demonstreren.

Volgens de startersonderneming lijken spelers zich te storen aan kabels rond hun hoofd. Quark heeft daarom meetings gehad met Valve, dat "meer dan blij was om mee te helpen aan deze taak".


Quark laat weten dat de technologie waar men aan werkt nog steeds een draad heeft die van de headset naar een klein apparaat loopt die in de zak van de gebruiker zit. Dat betekent echter dat de bril niet meer met de kapel aan een pc verbonden hoeft te worden, en gebruikers dus bijvoorbeeld niet meer kunnen struikelen over kabels.

Quark laat weten dat hun draadloze technologie wi-fi gebruikt, waardoor er bij mensen twijfel bestaat over of dat signaal sterk genoeg is om vr-games weer te geven. Quark laat in zijn persbericht dan ook weten dat het een uitdaging was om een naadloze vr-ervaring via wi-fi tot stand te laten komen. "We kunnen het echter bijna in actie laten zien!"

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou