Bedrijf werkt aan gameconsole voor honden

Bedrijf werkt aan gameconsole voor honden

Een startup werkt aan een gameconsole voor honden, genaamd Joipaw.

Dersim Advar en Marco Jenny hebben het bedrijf opgericht en zijn naar eigen zeggen dierenliefhebbers, gamers en wetenschappers. De Joipaw-console laat honden games spelen die hen zowel fysiek als mentaal stimuleren.

Het project is ontstaan als manier om honden die zich vervelen of hun baasje missen te vermaken, maar inmiddels zou het volgens de makers voor alle honden een goed product zijn. Het zou namelijk de cognitieve functies van de viervoeters ten goede komen en zelfs dementie in honden kunnen uitstellen.

Honden gebruiken hun neus om het touchscreen van het apparaat te besturen en worden door goed te spelen beloond met traktaties. Er is een soort whack-a-mole-spel en een spel waarin honden een plaatje moeten kiezen waar de meeste bubbels op te vinden zijn. Een doel van Joipaw is een game maken die honden en mensen tegen elkaar kunnen spelen, zo vertelt men aan Axios.

Het is nog niet bekend wanneer de Joipaw uitgerold moet worden.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Beloond worden is niet zo'n goede manier om ze dit aan te leren. Teveel eten/snoepen is voor een hond ook niet goed. Maar op zich is dit verder wel een leuke manier om een hond zich te laten vermaken, maar of die echt uit zichzelf zo'n spelletje wilt doen zonder dat die dan beloont wordt is maar de vraag.

0
test

@SuperDre Dit dus. Als je dit je hond elke dag een half uur laat doen en de hond tijdens dat half uur constant beloond word heb je binnen een paar maanden een moddervette hond. En ik denk niet dat de gemiddelde hond zo'n spelletje gaat spelen zonder beloning.

0
test

Slimme hond wordt dikke hond :-)

0

Aanbevolen voor jou