Bedrijf spant rechtszaak aan tegen Nintendo voor o.a. Wii Fit | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Ook de Wii-controller, Nunchuk, Wii MotionPlus, Wii Wheel en Wii Zapper zouden overeenkomen met patenten van IA Labs. Het gaat om twee patenten: in 2006 legde IA Labs een patent vast voor een 'interactief isometrisch oefening ysteem en een methode om het oefening ysteem aan een computersysteem vast te leggen om het als acce oire te gebruiken'. In 2008 legde het bedrijf een patent vast voor een 'meetsysteem voor een isometrisch oefeningsapparaat'.

Gesprekken

IA Labs noemt twee ontwikkelde producten, de Kilowatt Sport en het Exer-Station, als producten die gebruik maken van deze patenten. Deze producten zouden het mogelijk maken alle games voor de PlayStation, Xbox, GameCube en PC van oefeningen te voorzien. Volgens het bedrijf had IA Lab's werknemer Greg Merril in 2007 gesprekken en mailwi eling met Nintendo, maar liepen deze afspraken in 2008 op niets uit, waarna Nintendo het contact verbrak.

IA Labs wil dat de rechter de verkoop van alle producten van Nintendo die de patenten zouden schenden, verbiedt. Daarnaast wil het bedrijf geld ontvangen voor geleden schade en om de kosten van de rechtszaak terug te krijgen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou