Bedrijf moet stoppen met verkoop van PlayStation 5-faceplates

Bedrijf moet stoppen met verkoop van PlayStation 5-faceplates

De website PlateStation5.com moet stoppen met de verkoop van onofficiële faceplates voor de PlayStation 5.

Meer dan een week geleden verscheen de website online, vanuit waar diverse faceplates voor PlayStation 5 werden aangekondigd. Eerder liet Sony al zien dat het relatief gemakkelijk is om de faceplates van de PlayStation 5 af te koppelen, maar het bedrijf maakte geen melding van vervangende faceplates. PlateStation5.com sprong hier slim op in.

Sony heeft nu advocaten ingeschakeld om de verkoop van de faceplates tegen te houden. PlateStation5.com moet stoppen met de verkoop en alle reserveringen annuleren. Doet het dat niet, dan wordt het bedrijf aangeklaagd.

PlateStation5.com veranderde zijn naam in eerste instantie naar CustomizeMyPlates, maar dat bleek niet afdoende. Sony liet het bedrijf weten dat het de faceplates voor de PlayStation 5 zelf wettelijk had vastgelegd, en dat deze dus niet gemaakt en verkocht mochten worden door derde partijen. Het bedrijf biedt nu wel diverse skins en andere accessoires aan via de hernoemde website.

 
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik vind dit eerlijk gezegd een beetje treurig van Sony en vraag me af of dit wel mag. Er zijn genoeg partijen die kappen van motoren verkopen om jouw motor er anders uit te laten zien, waarom zou dit dan niet mogen. Sony heeft dit natuurlijk zelf in de hand gewerkt door het makkelijk te maken om de platen te vervangen. Dit hadden ze van te voren aan kunnen zien komen.

0
test

@fonsrutte Ze hebben het natuurlijk niet makkelijk gemaakt zodat anderen hier alleen geld aan gaan verdienen. Ik gok dat ze het zelf gaan aanbieden of eisen dat hier licenties voor aangevraagd worden.

0

@fonsrutte ja maar denk dat Sony dat ook expres heeft gedaan om zo weer extra inkomsten te krijgen. Denk dat de kosten voor t maken van een plate minimaal zijn terwijl ze tegen een premium prijs verkocht zullen worden ( 30 EUR ofzo?? ). It's all about the money, en geef ze eens ongelijk. Ik vind t wel slim. Als consument ben ik er op tegen, maar snap t wel natuurlijk. Je deelt de (kleinere) pot met een ander of je hebt de grote pot geld voor jezelf...

0
test

@EdwinVP Zie het wel in dat Sony miljoenen al dan niet miljarden heeft geïnvesteerd in het maken van de nieuwe generatie en het dan ook logisch is dat ze zelf beslissen wat wel en niet mag aangaande customization van de PS5. Voornamelijk door het patent. Dat faceplate bedrijf heeft dankzij Sony een verdienmodel, zonder Sony werkten ze vast nog lekker in de loondienst. Beetje net zoals Tesla die online upgrades aanbiedt, maar een ander bedrijf een gehackte versie voor de helft van de prijs aanbiedt terwijl het nog wel Tesla's product is en zij alle research en development gedaan hebben.

0
test

Ik vraag me af of dit daadwerkelijk wel tegen te gaan is, zodra de PS5 werkelijk beschikbaar is kan je via 'reverse engineering' gewoon zelf de faceplates creeeren en daarmee dus elk patent oid omzeilen. Denk dat het lastig is om de verkoop van een stuk plastic tegen te gaan, enige waarmee ze om de oren kunnen slaan is het gebruik van het merkrecht bij de website.

0
test

@SuperDre met reverse engineering zoek je juist uit hoe het product van een bedrijf, waar al dan niet een patent op rust, in elkaar zit. Dit wordt vaak gedaan om te kunnen bevestigen of een concurrent bijvoorbeeld je gepatenteerde product namaakt of zelf een iteratie hiervan heeft gemaakt die niet gebruik maakt van jouw gepatenteerde schematics. Als je een gepatenteerd product gaat reverse engineeren en zelf namaken ben je nog steeds in strijd met het patentrecht bezig en kan je hiervoor aangeklaagd worden. Mocht je een product met hetzelfde doel maken wat op een andere manier geproduceerd wordt, is het wel mogelijk.

0
test

@MoodyBanter Denk niet dat het helemaal op gaat. Want zoveel reverse engineering is het niet. Waarschijnlijk kan je gewoon binnenkort die template downloaden en uitprinten. Beetje schuren en verven en klaar. Of een sticker erop. Dit mag ook gewoon bij auto's. Waarschijnlijk mochten ze de naam PlayStation niet gebruiken, en sony heb geld zat dus heeft wat extra in de aanklacht meegenomen. Voor als nog bluf, want er komt geen aanklacht. Blijkbaar heeft de bluf geholpen want ze stoppen ermee.

0

Aanbevolen voor jou