Bedenker XCom werkt aan turn-based RPG voor 3DS | Gamer.nl

Bedenker XCom werkt aan turn-based RPG voor 3DS | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Gollop werkt bij Ubisoft Bulgarije/Sofia, dat een turn-based spel voor de Nintendo 3DS in ontwikkeling heeft, genaamd Ghost Recon: Lead the Ghosts. Mogelijk heeft Gollop het dus over deze titel.

In een reactie op een artikel over X-Com op Gamasutra zei Gollop het te betreuren dat ontwikkelaars weinig intere e tonen in turn-based spellen. "Ontwikkelaars rennen ver weg van alles wat met turn-based mechanieken te maken heeft. [Deze spellen] worden gezien als een specialisatie. RTS-games vermoordden turn-based strategiespellen vrijwel in de jaren negentig, maar nu worden zelfs RTS-games als gespecialiseerd gezien. Maar ik werk nu aan een turn-based RPG dat een lanceertitel voor de 3DS zal worden. Dankzij Advance Wars, Fire Emblem en Final Fantasy Tactics ziet het ernaar uit dat turn-based spellen nog niet helemaal dood zijn op Nintendo handhelds", aldus Gollop.

In april kondigde 2K aan dat het van plan is de X-Com-serie nieuw leven in te blazen. De nieuwe game 'Xcom' (zonder streepje) wordt een first-person shooter en wordt ontwikkeld door 2K Marin. Gollop is niet betrokken bij de ontwikkeling van deze titel. Xcom komt in 2011 uit op PC en Xbox 360.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou