Bedenker Shenmue wil derde deel maken | Gamer.nl

Bedenker Shenmue wil derde deel maken | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Shenmue staat bekend om zijn grootse schaal", aldus Suzuki. "Maar iets op zo'n grote schaal maken vergt de nodige voorbereiding. Ik wil dat het derde deel [van Shenmue] even groot is als de eerste twee games." Het verhaal van Shenmue zou oorspronkelijk uit elf hoofdstukken bestaan. "Mogelijk kan het verhaal eindigen in het derde deel, als we alle hoogtepunten laten zien en bepaalde dingen overslaan."

Shenmue verscheen in 1999 op de Dreamcast en werd goed ontvangen door de pers en gamers, maar verkocht niet naar verwachting. Shenmue II verscheen in 2001 op de Dreamcast en in 2003 op de originele Xbox. "Er zijn een hoop verzoeken geweest voor een derde deel. Er waren zelfs petities die door tienduizenden mensen zijn ondertekend. Ik wil voldoen aan de verplichtingen die ik heb aan de serie." Sega werkt op dit moment aan Shenmue Town, een game voor mobiele telefoons die geïnspireerd is door de Facebook-game Mafia Wars.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou