Bedenker Mario: "Niet alle games hoeven in 3D te zijn" | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik denk niet dat alles in 3D hoeft te zijn, of omdat er weer steeds meer 2D-games uitkomen we weer weer volledig terug moeten gaan naar 2D", aldus Miyamoto. "In plaats daarvan denk ik dat mensen zich steeds meer realiseren wat de voordelen van 3D-games zijn, terwijl ze zich ook de voordelen van 2D-games herinneren."

Lef

Miyamoto voegt hier aan toe dat zodra er gekozen wordt om een game in twee dimensies te maken, er lef nodig is om niet teveel waarde te hechten aan het visuele aspect van de game. In zijn ogen is het op dat moment namelijk belangrijker om de ervaring op het gebied van besturing zo goed mogelijk te maken.

Afgelopen week kwam de tweedimensionale platformer New Super Mario Bros. Wii uit voor Nintendo's spelcomputer. De platformer bestuurt vrijwel hetzelfde als alle andere tweedimensionale Mario-platformers, maar heeft nu een multiplayermodus waardoor maximaal vier personen tegelijk over het scherm kunnen lopen en springen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou