Battlefield V gaat terug naar de Tweede Wereldoorlog, lanceert in oktober | Gamer.nl

Battlefield V gaat terug naar de Tweede Wereldoorlog, lanceert in oktober | Gamer.nl

Battlefield V gaat terug naar de Tweede Wereldoorlog en wordt in oktober uitgebracht voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Dit heeft EA bekendgemaakt in een livestream. Tijdens een persevent in Londen kregen we alvast een voorproefje van wat Dice in petto heeft. Gamer.nl zet de belangrijkste punten op een rij.

De Zweedse ontwikkelaar heeft bekendgemaakt dat Battlefield V nieuwe verhalen moet gaan vertellen uit de Tweede Wereldoorlog. Net als in Battlefield 1 bestaat de singleplayer-campagne uit verschillende War Stories die een verhaal vanaf verschillende locaties in de wereld vertellen. Onder andere Noorwegen, het Franse platteland, de woestijn van Noord-Afrika en Rotterdam worden als maps genoemd.

Battlefield V

Grand Operations

Het gebruik van de Nederlandse stad wordt gedemonstreerd door middel van de nieuwe modus Grand Operations. Deze nieuwe manier van spelen staat los van terugkerende modi als Conquest met 64 spelers, Team Deathmatch en Domination en bouwt voort op de bekende Operations-modi. Grand Operations biedt een strijd verdeeld over vier fases, die dagen worden genoemd, met ieder eigen regels en map layouts.

In het voorbeeld dat werd omschreven, moeten spelers op de eerste dag uit een vliegtuig boven Rotterdam springen en luchtweergeschut uitschakelen. De prestaties tijdens deze fase hebben direct invloed op de dagen die hierna volgen. Wanneer het niet lukt om de mi ie te behalen, worden meer vliegtuigen neergeschoten en zijn er op de tweede dag vervolgens minder soldaten (spawns) beschikbaar. Tijdens de derde dag navigeren spelers door een verwoest Rotterdam. Wanneer een van de teams deze derde dag met gemak overheerst, is de Grand Operation afgelopen. Bij een gelijke strijd start dag vier en de ‘Final Stand’ waarin spelers een enkel leven hebben en niet kunnen respawnen. Elke Grand Operation is overigens tijdelijk beschikbaar en biedt unieke beloningen.

Battlefield V

Gameplay

Spelmechanieken in Battlefield V zijn op meerdere vlakken aangepast. Een van de pijlers van Dice is het verhogen van realisme in animaties. Zo botsen soldaten nu tegen muurtjes als ze aan komen rennen, kunnen ze zichzelf snel op de grond werpen en glijden ze weg bij het stappen op een een stapeltje stenen. Tevens is de vernietiging van gebouwen verbeterd, zodat elementen als locatie en momentum invloed hebben op de wijze van verwoesting. Het gevoel van realisme wordt verder opgewekt door een schaarste in ammunitie. Spelers moeten bewuster omgaan met hun voorraden en slimme keuzes maken om hun mi ie te laten slagen. Wapens zijn in Battlefield V beter te voorspellen. Dice geeft tevens aan dat het patroon van de terugslag per wapen minder willekeurig wordt en dat gevorderde spelers hierdoor efficiënter kunnen worden met hun lievelingswapens.

Battlefield V

Squads

Het gebruik van squads is een andere pijler in Battlefield V. Spelers zitten altijd in een squad, tenzij expliciet wordt aangeven alleen te willen spelen. Iedereen kan een squadgenoot weer tot leven wekken, ook als er niet als Medic wordt gespeeld. Tevens is het mogelijk om spelers die down zijn weg te slepen van een hectische plek om ze achter beschutting weer tot leven te kunnen wekken. Squads verdienen gezamenlijk punten waarmee gezamenlijke beloningen als voertuigen, rookgordijnen en een krachtige V1-raket worden ontgrendeld. Met een aparte co-op modus genaamd Combined Arms leren spelers in een squad spelen door middel van procedureel gegenereerde mi ies. Alle gemaakte progre ie is van toepa ing op zowel de singleplayer, multiplayer als de co-op.

EA heeft gekozen om geen Premium Pa aan te bieden voor Battlefield V, waardoor de community niet meer wordt gesegmenteerd door lo e map-packs. Leden van Origin Acce en EA Acce kunnen Battlefield V vanaf 11 oktober spelen. Vervolgens verschijnt op 16 oktober de Deluxe Edition en is op 19 oktober de standaard versie van de game beschikbaar. Een open beta staat op de planning, die eerder toegankelijk is voor diegenen die pre-orderen.

Meer informatie wordt gedeeld tijdens de EA Play-presentatie tijdens E3 2018.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou