Battlefield: Hardline moest eigenlijk dit najaar uitkomen, maar de titel werd uitgesteld na de bèta die deze zomer werd gehouden. Het uitstel moet zorgen voor een stabielere lancering dan Battlefield 4. Die game werd op lancering geteisterd door bugs en slecht werkende servers.

In de game kunnen spelers in de huid kruipen van een politieagent of crimineel. In de singleplayermodus gaat een agent undercover. Eerder werd al bekend dat Battlefield: Hardline zeven gamemodi krijgt, maar dat Rush niet terugkeert. Gamemodi die wel in het spel zitten zijn onder andere Hotwire, waarbij politieagenten criminelen achternazitten in snelle auto's, en Rescue, waarin de politie gijzelaars moet redden.

EA liet ook weten dat Battlefield 5 rond de feestdagen van 2016 uitkomt. Er is verder nog niets bekend over de game. EA had een omzet van 1,22 miljard dollar, terwijl het bedrijf in dezelfde periode vorig jaar een omzet van 1,04 miljard dollar draaide. Het bedrijf claimt dat het de nummer één uitgever in de westerse wereld op PlayStation 4 en Xbox One is. EA heeft onder andere titels als Fifa 15, EA Sports UFC, Titanfall en Battlefield 4.