Website Battlefieldo.com heeft afbeeldingen opgeslagen en gepubliceerd. Uit deze beelden wordt duidelijk dat Battlelog spelers een eigen pagina geeft, die doet denken aan een Facebook-pagina. Spelers kunnen updates over zichzelf achterlaten en de updates van vrienden zien. Op deze updates kan vervolgens gereageerd worden, ook kunnen vrienden de updates van elkaar liken

Net als Facebook heeft Battlelog ook een chatfunctie. Hier kunnen spelers ook zien of hun vrienden Battlefield 3 aan het spelen zijn, en met een druk op de knop met ze meedoen. Spelers kunnen hun eigen statistieken en die van hun vrienden bekijken op Battlelog en zien welke beloningen ze hebben behaald. 

Elite

Battlelog is gebaseerd op het in Need for Speed: Hot Pursuit geïntroduceerde Autolog. Een feature in Need for Speed-games die de prestaties van spelers direct vergelijkt met die van hun vrienden en spelers op deze manier uitdaagt hun scores te verbeteren. Battlelog doet ook denken aan Call of Duty: Elite, het nieuwe multiplayerplatform voor de Call of Duty-games.