Zoals blijkt uit de naam, richt Close Quarters zich op gevechten op korte afstand. Het pakket bevat vier nieuwe maps en tien nieuwe wapens. Het eerstvolgende pakket na Close Quarters heet Armored Kill. Armored Kill bevat een aantal grote nieuwe maps, waaronder "de grootste uit de geschiedenis van Battlefield", nieuwe wapens en nieuwe voertuigen. Van het laatste pakket, End Game, zijn geen details vrijgegeven.

"In plaats van map packs stukje bij beetje uit te brengen, geven wij spelers een compleet nieuwe ervaring met elk thematisch uitbreidingspakket, om de actie fris te houden", vertelt executive producer Patrick Bach. "Onze uitbreidingen zijn ontworpen om onze vele en actieve fans enthousiast te maken terwijl we nieuwe rekruten aantrekken met gameplay die iedere keer zowel dynamisch als onvoorspelbaar is."

Prijzen voor de drie contentpakketten zijn niet vrijgegeven, maar liggen naar verwachting op hetzelfde niveau als die van de Back to Karkand-uitbreiding: 14,99 euro of 1200 Microsoft-punten. Close Quarters wordt het eerste uitbreidingspakket voor Battlefield 3 sinds dat pakket uitkwam halverwege december.