Bandai Namco krijgt dit voorjaar een reorganisatie

Bandai Namco krijgt dit voorjaar een reorganisatie

De Japanse uitgever Bandai Namco gaat in april een reorganisatie doorvoeren.

Dat maakte het bedrijf bekend tijdens het presenteren van zijn kwartaalcijfers. Vanaf 1 april gaat de fusie van twee afdelingen van het bedrijf van start: de games- en speelgoedafdeling. Samen zullen ze de Entertainment Unit worden. 

Deze reorganisatie staat al sinds afgelopen augustus gepland. De herstructurering moet ook zorgen dat franchises van Bandai Namco wereldwijd meer impact hebben. 

Masaru Kawaguchi wordt de nieuwe directeur van het bedrijf. Hij werkt al sinds 1983 bij het bedrijf en was al parttime directeur sinds 2019.

Bandai Namco is de uitgever van games als Tekken, Dark Souls en Ace Combat. Ook klassieke franchises zoals Pac-Man, Soulcalibur en Time Crisis vallen onder het bedrijf.

Deze periode in het jaar is traditiegetrouw het moment voor Japanse bedrijven om reorganisaties aan te kondigen. De afgelopen weken kondigden zowel Konami als Sega al herstructureringen aan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Is dit niet zo ongeveer de belangrijkste. uitgever van Japan? Nintendo en Sony niet meegerekend.

0

@Ollongren Hoe kwantificeer je "belangrijkheid"? En waarom zou je Nintendo en Sony dan niet meerekenen? Het is een grote speler, laten we ze niet meer eer geven dan nodig is. Ik vind het persoonlijk wel een aardige club omdat ze games naar het westen brengen. Want alleen daar is Bandai Namco de uitgever van bijvoorbeeld een Dark Souls, in Japan geeft FromSoft het lekker zelf uit.

0
test

@gimbal2 vanwege dat die hun eigen systemen hebben, dus ik bedoel de uitgever met de grootste omzet zeg maar.

0

Aanbevolen voor jou