Baldur's Gate 3 komt dit jaar niet uit Early Access

Baldur's Gate 3 komt dit jaar niet uit Early Access

Baldur's Gate 3 komt dit jaar niet uit Early Access, zo heeft Larian Studios bevestigd.

Dat heeft Swen Vincke, de oprichter van de ontwikkelaar, bevestigd in een interview met GameSpot. "We doen erg ons best om de game volgend jaar klaar te hebben. Het gaat zeker te weten dit jaar niet uitkomen."

Larian is druk bezig met de Early Access-versie, die al wel geruime tijd beschikbaar is, te verbeteren en ondertussen het gehele spel af te maken. De volgende update moet vooral bestaande elementen in de game aanpassen dan nieuwe dingen toevoegen. "De update richt zich vooral op de feedback die we krijgen." Wanneer de update uitkomt is nog niet bekend.

Vooral gamers die met mêleepersonages spelen klagen over het feit dat ze te weinig opties hebben. Vincke laat weten dat dit inherent is aan de klasse in Dungeons & Dragons. "De vechtersklasse is de 'turorial klasse'. In het tabletopspel wordt het gebruikt om je te leren hoe je speelt, maar geeft je daardoor wel gelimiteerde opties."

Vincke vertelt tot slot dat hij graag een Game Master-modus in de game zou zien, net zoals bij Divinity: Original Sin 2 het geval was, maar dat deze modus op dit moment niet in ontwikkeling is voor Baldur's Gate 3. "We focussen ons op het maken van de game zelf, en het is echt een beest om te ontwikkelen."

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Helaas, echt een fantastisch spel. Heb de EA nu 1x uitgespeeld en was weer genieten. Laat ze maar lekker wat langer eraan werken zodat het van hoge kwaliteit blijft met de full release.

0

Jammer kijk echt naar deze game, maar ben wat huiverig om een early access versie te spelen

0

@Ziminar dat snap ik heel goed, zeker als deze gewoon 60€ is in dit geval.

0

Aanbevolen voor jou