Australische bevolking wil 18+-keurmerk voor games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Er zijn op dit moment 1.084 enquêtes verwerkt. Van de 1.084 ondervraagden zijn slechts 11 personen tegen het voorstel om de nieuwe leeftijdsgrens in te voeren. Op dit moment gaat de leeftijdskeuring in Australië tot 15+, terwijl dat in Europa 18+ is.

EBGames, een populaire gameswinkel in Australië, begon vorige week ook met een onderzoek onder klanten over het toevoegen van een 18+-keurmerk aan het al bestaande systeem. 84% van de ondervraagden in dat onderzoek is voor de invoering.

Verboden

De consequentie van het ontbreken van een 18+-keurmerk is dat games die geschikt worden bevonden voor een oudere doelgroep vaak worden verboden of veranderd. Zo werd het bloed verwijderd uit Left 4 Dead 2 en mocht 50 Cent: Bulletproof überhaupt niet uitkomen. Aliens vs Predator werd in eerste instantie ook verboden, maar mag na een herkeuring alsnog verschijnen.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou