Atari VCS verschijnt deze herfst

Atari VCS verschijnt deze herfst

Atari’s nieuwe console, de Atari VCS, komt deze herfst uit. Dat maakte het bedrijf onlangs bekend.

Er zijn twee versies van de console beschikbaar: een standaardpakket voor 300 dollar en een 'all-in-pakket' voor 400 dollar met een extra joystick-controller en moderne controller. De VCS beschikt over daarnaast wifi en bluetooth, en werkt op de meeste pc’s. De console had eigenlijk al in maart dit jaar moeten uitkomen, maar liep vertraging op door de coronacrisis.

De Atari VCS is pc-console-hybride die op Linux draait en uitkomt in de kleuren Black Walnut, Onyx en Carbon Gold. De console wordt standaard geleverd met honderd klassieke Atari-games. Daarnaast verschijnen er ook nieuwe games, die volgens het bedrijf in sommige gevallen speelbaar zijn in 4K en 60fps.

De game Missile Command: Recharged komt met de VCS uit als digitale lanceertitel. Andere games voor de console worden later aangekondigd.

De releasedatum van de de Atari VCS is nog niet bekend.

Media has no description

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Vroeg me laatst nog af wat er van dit project terecht was gekomen. Had het idee dat dit al helemaal gecanceld was. Weet nog steeds niet wat ik van de games moet verachtten.

0
test

Wacht, nieuwe games die in sommige gevallen in 4k 60 FPS speelbaar zijn? Heeft deze console dan de kracht van een Xbox One X of eerder dat de kracht van een Xbox one S?

0
test

@tektwo nee, de spellen zijn gewoon een stuk simpeler. 4k 60fps is geen probleem hoor, afhankelijk van de content......

0
test

@SuperDre Inderdaad. De oude PacMan in 4K60fps zou geen probleem moeten zijn. :D

0

Aanbevolen voor jou