Uitgever Atari heeft vandaag het spel Act of War: Direct Action onthuld. Deze RTS, ontwikkeld door Eugen Systems, speelt zich af in de nabije toekomst en geeft de speler de controle over een elite eenheid van de Verenigde Staten die een complot dienen te voorkomen waarmee terroristen hopen de wereldmacht in handen te krijgen. De gevechten in Act of War spelen zich onder andere af in de straten van San Francisco, Washington DC, London en Moskou.

Het verhaal achter het spel is aan de hand van Dale Brown, een soort van Tom Clancy met een iets minder indrukwekkende CV. Desalniettemin omschrijft Atari hem in het persbericht als "best-selling author" en zal hij ervoor zorgen dat er een spannend verhaal vol intriges en suspense wordt geschreven en dat de spelwereld een realistisch beeld geeft van de aarde in de nabije toekomst.

Act of War: Direct Action wordt in de lente van 2005 verwacht en zal enkel op de PC verschijnen. Het spel zal multiplayer tot 8 spelers ondersteunen en tevens een uitgebreide singleplayer campaign bevatten.