Atari lijdt verlies, wil Test Drive-studio afstoten | Gamer.nl

Atari lijdt verlies, wil Test Drive-studio afstoten | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het bedrijf heeft bijna 40 miljoen euro aan omzet gegenereerd het afgelopen fiscale jaar, in fiscaal 2011 was dit nog ruim 60 miljoen euro. In totaal leed Atari 3,7 miljoen euro verlies, tegenover 6,2 miljoen in dezelfde periode het jaar daarvoor. De uitgever zegt zich in de toekomst vooral te gaan richten op de mobiele games-markt, die wel goed presteerde voor Atari in fiscaal 2012.

Een van de afdelingen die als gevolg hiervan definitief afgestoten wordt, is het in Frankrijk gevestigde Eden Games, de ontwikkelaar van de Test Drive Unlimited-games. In 2011 is het grootste deel van het personeel al ontslagen door Atari, vermoedelijk gaan de resterende bedrijfsmiddelen nu in de verkoop.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou