Atari gaat eigen cryptomunt lanceren | Gamer.nl

Atari gaat eigen cryptomunt lanceren | Gamer.nl

Atari, voornamelijk bekend voor hun klassieke consoles en games, is van plan een eigen cryptomunt te lanceren.

Het bedrijf is van plan een munt uit te brengen genaamd de Atari Token. Wat de precieze werking van de munt zal zijn en wanneer deze wordt gelanceerd is nog onduidelijk. Aandeelhouders ontvangen de aankondiging in ieder geval met veel enthousiasme; de aandelen zijn in korte tijd behoorlijk gestegen.

CEO van Atari Frederic Chesnais zegt in een verklaring: "Blockchain-technologie gaat een belangrijke plek innemen in onze omgeving en ons economisch ecosysteem transformeren, dan wel niet revolutioneren, zeker op het gebied van de games-industrie en online transacties." Het doel is volgens Chesnais om een strategische positie aan te nemen met weinig risico, om zo meer waarde voor het bedrijf en de Atari-merknaam te creëren.

Of we binnenkort kunnen gamen om cryptovaluta van Atari te verdienen is nog niet duidelijk. Wel kunnen we de Ataribox verwachten; een console die kla ieke en indiegames kan afspelen. Deze moet tu en de 250 en 300 dollar kosten en in de lente van 2018 lanceren.

Ook anderen in de games-industrie proberen in te haken op de cryptogekte. Zo kunnen spelers van de game MonteCrypto: The Bitcoin Enigma kans maken op een Bitcoin ( die momenteel ongeveer 8.100 euro waard is).

atari
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou