Assassin's Creed 2 PC vereist permanent internet | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Dit is het gevolg van een nieuw kopieerbeveiliging ysteem (DRM) dat Ubisoft voor A a in's Creed 2 en ook voor The Settlers VII gebruikt, meldt PC Gamer. Wanneer de internetverbinding wegvalt, geeft het spel een melding dat de verbinding met de server verloren is gegaan. De speler kan vervolgens zijn laatste checkpoint opslaan en het spel verlaten, of wachten tot de verbinding zich eventueel vanzelf herstelt.

Trein

Problemen doen zich echter niet alleen voor wanneer het internet van de speler eruit ligt, maar ook wanneer de servers van Ubisoft om wat voor reden dan ook niet online zijn. Spelen op een laptop in de trein is door deze vorm van DRM zelfs helemaal niet meer mogelijk, tenzij gebruik wordt gemaakt van mobiel internet. In dat laatste geval is het wegvallen van de internetverbinding echter eerder regel dan uitzondering.

Ubisoft gaf eerder al aan een internetverbinding te vereisen voor al zijn PC-games. Toen was nog niet duidelijk dat het vereist was om tijdens het spelen permanent verbonden te zijn met het internet.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou