Arkane: 'Game Pass zorgt er voor dat we creatief kunnen blijven'

Arkane: 'Game Pass zorgt er voor dat we creatief kunnen blijven'

Prey- en Dishonored-ontwikkelaar Arkane kan zich op creatieve wijze blijven uiten dankzij Xbox Game Pass.

Dat claimt regisseur Dinga Bakaba van Arkan Lyon in een gesprek met Press Start. Hij meldt dat het een verrassing was voor de studio dat Bethesda overgenomen werd door Microsoft, maar dat het uiteindelijk in hun voordeel kan werken.

"Onderdeel worden van het Xbox Game Pass-ecosysteem verandert de zaak een beetje voor ons, want we kunnen een segment van die service bezetten en het type games blijven maken die we altijd al hebben gemaakt - iets waar we goed in zijn." Hij vervolgt: "Het is een service waar we creatief door kunnen blijven zijn. Het is erg spannend om mettertijd een relatie met dat publiek op te bouwen."

Game Pass kan eerder verschenen games van Arkane daarnaast een tweede leven geven, zo denkt Bakaba. "Op social media zie je berichten van mensen dat er geen excuus meer is om games als Prey en Dishonored 1 en 2 te laten liggen, nu ze op Game Pass staan. Dat is erg motiverend."

Arkane werkt op dit moment in ieder geval aan Deathloop, dat op 21 mei op PlayStation 5 en pc uitkomt. De game komt voorlopig niet naar Xbox-consoles, omdat deze afspraak voor de aanloop van Bethesda door Microsoft is gemaakt.

Deathloop

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

moet prey wel weer even pakken maar ben druk met 2 games op dit moment fallout 4 en detroid become human.

0

Prey had ik ook gemist, die pak ik zeker op. Net als Dishonored 2, deel 1 vond ik fantastisch

0
test

@-it- Doe het alsjeblieft, Prey is een van mijn favo games van afgelopen generatie. Vorig jaar pas gespeeld dus nog altijd prima te doen!

0
test

@-it- ik heb alleen deel 2 een keer uitgespeeld, vond hem echt geweldig, het stijltje en de sfeer is ook zo goed, wil hem nog een tweede keer uitspelen met die chick en de dlc moet ik ook nog spelen, die zal wel niet naar Gamepass komen.

0

Aanbevolen voor jou