Areal-Kickstarter stopgezet, ontwikkelaar reageert | Gamer.nl

Areal-Kickstarter stopgezet, ontwikkelaar reageert | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het project van Areal zou lopen tot morgen en had zijn beoogde doelstelling van 50.000 dollar al behaald. Volgens West Games gaat het om een spirituele opvolger van de Stalker-games en werken verscheidene ex-werknemers van die games mee aan Areal. De voorbije tijd was het project veelvuldig in het nieuws gekomen. Onder meer onbeantwoorde vragen vanuit de community, spamreacties bij het Kickstarter-project, opvallende donaties en een vermeende brief van Ru ische president Vladimir Poetin pa eerden de revue

In een reactie laat West Games weten dat over het stopzetten van het Kickstarter-project geen bericht is afgegeven vanuit Kickstarter en dit zonder hun weten is gebeurd. Daarnaast verklaart West Games waarom Areal negatief in het nieuws is gekomen. "Het is een feit dat veel bedrijven hun brood verdienen dankzij Stalker, dus toen wij kwamen zagen zij ons als een bedreiging en deden alles om ons te stoppen." West Games gaf in een eerdere fase van het project aan dat onder meer Vostok, de ontwikkelaar van de survival-MMO Survarium, onterecht kritiek had geuit op Areal. 

West Games gaat verder in zijn verklaring: "Mensen moeten ook meenemen dat Oekraïners en Ru en in een informatieoorlog verkeren momenteel en wij als Oekraïnische ontwikkelaar constant met vijandigheid te maken hebben van Ru ische Kickstarter-accounts (we zijn zelfs met de dood bedreigd)." West Games geeft aan dat de vele comments bij het Kickstarter-project bestaan uit spamreacties van Ru en.

West Games geeft tot slot aan dat het via zijn eigen website verder gaat om het project gefinancierd te krijgen en roept mensen op die het project willen ondersteunen, om via de site van West Games hun steun te betuigen. 

Gisteren schreven we op Gamer.nl nog over de situatie rondom het Areal-Kickstarter-project.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou