'Apple voert prijsverhoging door voor alle apps' | Gamer.nl

'Apple voert prijsverhoging door voor alle apps' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De verhoging heeft waarschijnlijk te maken met nieuwe Europese regelgeving omtrent btw-tarieven: eerder was het btw-tarief in alle Europese App Stores hetzelfde: 15 procent, het Luxemburgse en tevens laagste tarief. Door de nieuwe regels moet de btw hetzelfde zijn als die van het land waar de app betaald wordt. In Nederland is dit 21 procent.

De prijsverhoging geldt voor de Europese App Stores, waaronder de Nederlandse en Belgische. Momenteel kosten de goedkoopste apps 0,89 euro, als het btw-tarief verandert in 21 procent wordt dit 0,93 euro. In 2012 werd de prijs van apps al eens verhoogd: die steeg toen van 0,79 euro naar het huidige 0,89 euro.

Binnen 36 uur na het versturen van de e-mail naar ontwikkelaars zal de prijsverhoging van kracht worden. Dat zou betekenen dat de prijsverhoging vandaag nog doorgevoerd wordt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou