Apple kondigt iPad aan, ook geschikt voor iPhone-games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De spellen kunnen in een window met een zwarte rand worden afgespeeld, zodat ze net zo groot worden weergegeven als op de iPhone en iPod Touch. Ook krijgt de speler de optie om het spel uit te vergroten zodat het hele scherm, met een beelddiagonaal van een kleine 25 centimeter, wordt gebruikt.

Voor de iPhone en iPod Touch zijn er reeds meer dan 20.000 spellen beschikbaar. Bovendien kunnen iPhone-ontwikkelaars direct hun spellen optimaliseren voor de iPad. Door de sterkere proce or en het grotere scherm, kunnen er bovendien ingewikkelder en uitgebreidere spellen gemaakt worden voor de iPad. Uitgever Electronic Arts heeft reeds aangegeven games specifiek voor de iPad te zullen ontwikkelen.

iPad

De iPad kan naast gamen ook gebruikt worden voor surfen over het web, digitale boeken lezen, muziek luisteren en meer. Veelgehoorde kritiek is dat het apparaat niet meerdere programma's tegelijk kan draaien en geen flash ondersteunt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou