Apple klaagt Fortnite-studio Epic Games aan

Apple klaagt Fortnite-studio Epic Games aan

Nadat Epic Games een rechtszaak tegen Apple aanspande, heeft Apple nu ook besloten Epic Games aan te klagen.

Apple claimt dat Epic Games zich schuldig maakt aan diefstal. Epic gaf spelers op iOS en Android een manier om direct aankopen te doen bij het bedrijf, in plaats via de App Store. Daardoor liep Apple de gebruikelijke dertig procent aan winstmarge mis. Apple claimt dat Epic dit deed terwijl het wel van de voordelen van de App Store profiteerde.

Apple pakt daarvoor het contract erbij dat door Epic is getekend en beschrijft hoe ontwikkelaars verplicht zijn dertig procent van hun winst af te staan aan het bedrijf zodra een game in de App Store staat. Door in die virtuele winkel te staan, zou Fortnite van veel promotie hebben genoten. In totaal zou er met de battle royale-game zo'n 509 miljoen euro door Epic zijn verdiend op iOS.

Epic Games klaagde Apple en Google vorige maand al aan, nadat Apple en Google Fortnite verwijderden uit de App Store en Google Play Store. Op 28 september vindt de hoorzitting rondom specifiek deze aanklacht plaats.

fortnite

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben benieuwd wat Epic hierna gaat doen wanneer deze rechtszaak voorbij is... Eerst klaagde ze over Steam dus begonnen ze zelf een store. Nu is het Apple en Google. Volgende stap de belastingdienst?

0
test

@Ryme Als ze de geschiedenis volgens waar ze een eigen online winkel begonnen na steam, zouden ze nu hun eigen telefoonlijn moeten beginnen, de epic phone :)

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Chapeau, een rake spatie-burn.

0

Aanbevolen voor jou