‘Apple had Bungie zelf willen kopen’ | Gamer.nl

‘Apple had Bungie zelf willen kopen’ | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

“Het Apple van Steve Jobs was slechts dagen verwijderd van het kopen van Bungie, toen Microsoft op het laatste moment de deal rondmaakte”, zegt Tuncer Deniz, voormalig projectleider bij Bungie. “De bazen van Bungie hadden gevraagd of Apple ons wilde kopen. Schiller [Apple’s toenmalige baas van productmarketing] vroeg het aan Steve Jobs en die zei nee. Maar na een week zei Steve alsnog ja. Schiller belde vervolgens Bungie, maar de studio had toen net een deal met Microsoft gesloten.”

Gisteren werd bekend dat Jobs boos had gereageerd op het nieuws van de acquisitie, die plaatsvond in 2000. Bungie was namelijk een Mac-ontwikkelaar, die door Microsoft omgevormd werd tot een studio die spellen voor de Xbox ging maken. Om de ruzie te su en, sprak Microsoft met Apple af dat ze een aantal PC-games zouden overzetten naar Mac.

Bungie

Bungie heeft jarenlang onder Microsoft’s vleugels gewerkt aan de Halo-serie. Sinds de afronding van Halo: Reach, die vorige maand uitkwam, is de studio weer onafhankelijk en gaat het werken aan een compleet nieuwe spellenserie. Deze zal door Activision worden uitgegeven.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou