'APB op consoles zou een totaal andere game worden' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

APB, dat in de maak is voor de PC, zou in de huidige staat niet goed werken op consoles. "Wanneer je een game van PC naar consoles port, of andersom, werkt het meestal niet zo goed als op het originele platform", aldus Moreland. "We hebben discu ies gehad over APB op consoles, maar we willen een andere game maken die beter past bij de systemen."

PC-versie

APB zou oorspronkelijk ook op Xbox 360 en wellicht PlayStation 3 uitkomen, maar in 2009 werd aangekondigd dat de game exclusief naar de PC komt. "We hebben de consoleversies niet definitief geschrapt, maar we besloten dat we ons eerst volledig op de PC-versie gaan richten. De ontwikkeling startte bij PC en toen we genoeg werknemers hadden om ook aan een consoleversie te werken, besloten we al ons talent op de PC-versie te richten zodat die nog beter wordt." Er zijn geen definitieve plannen om na de ontwikkeling van APB voor de PC aan een consoleversie te werken.

APB, kort voor All Points Bulletin, lijkt in eerste instantie veel op games als Grand Theft Auto en Saints Row, maar is echter volledig online. Spelers struinen door een stad, sluiten zich aan bij een bende en moeten diverse mi ies doen. Die mi ies worden daarnaast beïnvloed door andere spelers die weer een andere rol binnen de game vervullen. Een belangrijk speerpunt van APB is dat alles aan te pa en is, van de tattoo's op een personage van de speler tot een logo voor zijn bende.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou