Anti-cheat programma bant Battlefield 3-spelers onterecht | Gamer.nl

Anti-cheat programma bant Battlefield 3-spelers onterecht | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

PunkBuster is een programma dat spelers kunnen installeren om te zorgen dat er minder of niet meer gecheat wordt in games. Spelers die dit hebben gebruikt voor Battlefield 3, kunnen hierdoor geband zijn. 

EA is momenteel aan het onderzoeken hoe dit komt. PunkBuster wordt namelijk niet door EA gemaakt, maar door Even Balance. Samen werken ze aan een oplo ing. EA belooft snel een update te geven over de zaak. Wanneer de speler onterecht is geband, kan hij dit ook bij EA zelf melden


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou