'Angry Birds tegen honderd miljoen downloads aan' | Gamer.nl

'Angry Birds tegen honderd miljoen downloads aan' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Mensen zeiden dat we gek waren toen we dat doel vorig jaar hadden gesteld. Nou, wat kan ik zeggen? We gaan het halen", vertelt Vesterbaka. De game kwam in 2009 uit voor iPhone en iPod Touch en is inmiddels ook verschenen voor andere mobiele apparaten en voor PlayStation Portable en PlayStation 3. Versies voor Nintendo 3DS, Wii en Xbox 360 staan ook in de planning.

Vesterbaka geeft aan dat de "iPhone alles heeft veranderd" in de mobiele game-industrie. "Als je naar de gehele game-industrie kijkt, dan zie je dat het zwaartepunt is verschoven naar mobiele telefoons. Dat is waar alle grote nieuwe dingen op gebeuren. Vandaag de dag zetten ontwikkelaars hun mobiele games over naar consoles, terwijl dat eerst andersom was. We moeten Apple echt bedanken voor het veranderen van onze busine ."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou