Angry Birds-maker: 'Console-gaming sterft uit' | Gamer.nl

Angry Birds-maker: 'Console-gaming sterft uit' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Vesterbacka is het traditionele verkoopmodel waarin consumenten vijftig à zestig euro moeten betalen voor een game die daarna moeilijk te upgraden is, niet langer houdbaar. Hij werd tegengesproken door Tero Ojanpera van Nokia, die in het panel zat met Vesterbacka. Zolang tablet-apparaten niet op televisies worden aangesloten, zal de spelcomputergame volgens hem blijven bestaan.

Wat het beste verkoopmodel is voor de toekomst, is volgens Vesterbacka nog niet duidelijk. Hij benadrukt dat er in ieder geval kansen liggen als een game als Angry Birds, dat honderd miljoen keer verkocht is, zo succesvol kan zijn. Rovio blijft in de toekomst experimenteren, voordat het zich bindt aan een bepaald model. Momenteel hanteert het bedrijf meerdere modellen. Zo is Angry Birds voor iPhone en iPad te koop voor 79 eurocent. Op Android kost hetzelfde spel echter niets, en verdient Rovio aan de advertenties in het spel.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou