Angry Birds is bijna een kwart van zijn spelers kwijt | Gamer.nl

Angry Birds is bijna een kwart van zijn spelers kwijt | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Rovio maakte zijn gebruikscijfers voor het laatst in april 2013 openbaar. Toen zei het bedrijf dat het eind 2012 263 miljoen actieve spelers per maand had. Daarmee is het aantal actieve spelers met zo’n 24 procent afgenomen.

De verschillende Angry Birds-games zouden sinds de eerste game in 2009 in totaal ruim 2 miljard keer gedownload zijn. Daarnaast startte Rovio in maart 2013 Toons TV, een streamingdienst voor cartoons. Sindsdien zijn video’s daar ruim 3 miljard keer bekeken.

Rovio verdient ongeveer de helft van zijn inkomsten met het verkopen van games. De rest komt uit het verkopen van als speelgoed, boeken en andere Angry Birds-producten. In 2012 kwam nog 45 procent van de inkomsten van zulke producten, in 2013 was dat 47 procent.

Rovio krijgt begin 2015 een nieuwe ceo. Voormalig Nokia-marketingbaas Pekka Rantala neemt de functie dan over van oprichter Mikael Hed. De overdracht zou al geleidelijk van start zijn gegaan.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou